Szomolai Dóra

Szomolai Dóra

klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, relaxációs terapeuta

2003-ban diplomáztam az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi kar pszichológia szakán. 2003-ban relaxációs terapeuta végzettséget szereztem a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél, valamint 2005-től imaginációs és meditációs sajátélményű csoportban vettem részt. 2003-2004 között az ELTE PPK egészség és személyiségpszichológia PhD programban is hallgató voltam. 2008-ban egy sajátélményű Mindfulness-Based Cognitive Therapy tréningen sajátítottam el a MBCT-t, melynek vezetője Börje Suvinen, a Karolinska Egyetem Affektiv Részlegének vezető pszichológusa.

2009-ben szereztem meg klinikai és mentálhigiénés szakpszichológusi képesítést a Semmelweis Egyetem ÁOK Klinikai Pszichológiai Tanszéken, miközben Rorschach teszt felsőfokú szupervíziós csoportban is részt vettem. 2010-ben újabb továbbképzésben vettem részt Stockholmban a Mindfulness terápia illetve a felnőttkori ADHD pszichoterápiájának területén.

Több éves egészségügyi-, illetve klinikai területen szerzett tapasztalattal rendelkezem, ahol a pszichodiagnosztika, a szorongásos és hangulatzavarok, valamint életvezetési problémák egyéni és csoportos kezelésében szereztem jártasságot.

Folyamatos szupervízióban veszek részt a szakmai továbbfejlődés végett.

Szakterületem emellett a stresszkezelés, a pszichoszomatikus zavarok, hangulatzavarok, pánik, depresszió, szorongásos zavarok kezelése.

Munkámban a relaxációs-meditációs-imaginációs, valamint a kognitív-viselkedésterápiás módszereket integrálom elsősorban.