Szabó Dóra

Szabó Dóra

klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, relaxációs terapeuta

2002-ben végeztem a Debreceni Egyetemen pszichológusként és pszichológia tanárként.

Autogén tréning- terapeuta, valamint hipnoterápiás, pár- és családterápiás, illetve Mindfulness instruktori képzettséggel rendelkezem. A Hellinger Intézetben tanultam meg a családfelállítás elméletét és gyakorlatát. 2015-ben felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képzettséget szereztem.

Terápiás tanulmányaimban a minél többrétű megismerés, tudás vágya vezet, valamint hogy ezen módszerekkel az egyéni nehézségeken túl a családi illetve a több generáción keresztül fennálló problémák kezelésében is segítséget nyújtsak

Másfél évet éltem Távol-Keleten, ahol több alkalommal vettem részt Vipassana meditációs elvonuláson. A thaiföldi Doi Suthep kostorban 21 napot töltöttem a Vipassana elmélyült  gyakorlásával. Ez a tapasztalat azóta is áthatja mindennapjaimat, ugyanakkor kibővült a Mindfulness meditáció gyakorlatával.

A Mindfulness meditáció elméleti és gyakorlati alkalmazását Stockholmban, Mindfulness alapú kognitív terápiás képzésen sajátítottam el. Ugyanitt szereztem jártasságot a felnőttkori figyelemzavar és hiperaktivitás (ADHD) pszichoterápiás kezelésében.

Több éves pszichológusi tapasztalattal rendelkezem felnőttek, gyermekek valamint párok és családok kezelésében. Ezen kívül rendszeresen veszek részt munkaerő-piaci projektekben, ahol csoportos és egyéni tréningeket vezetek.

Szakmai fejlődésem érdekében folyamatos szupervízióban veszek részt.

Szakterületeim közé tartoznak: szorongásos, pszichoszomatikus, hangulati zavarok, felnőttkori figyelemzavar és hiperaktivitás, párkapcsolati elakadások, krízishelyzetek, szülői kompetencia fejlesztése,pozitív életszemlélet, megfelelő életminőség kialakítása, munkahelyi kiégés megelőzése